LF ve GEV yeni bir ortak hissedarın kılavuzluğunda işbirliğine gidiyor

09/04/2018 17:24:00

LF ve GEV yeni bir ortak hissedarın kılavuzluğunda işbirliğine gidiyor

09/04/2018

Profesyonel mutfak ekipmanları pazarının yararına daha geniş bir ürün yelpazesi ve bu pazara mensup sayısız markanın yedek parçalarına daha kolay erişim.

Profesyonel mutfak ekipmanları pazarının yedek parça konusundaki birbirinden bağımsız iki tedarikçisi LF ve GEV bundan böyle baş hissedarı global özel sermaye şirketi “The Riverside Company” (“Riverside”) olan holding çatısı altında faaliyetlerine devam edecektir. Bu durum, bünyesinde İtalya şubesi Fast Ricambi’nin yanısıra Vending ve Beyaz Eşya sektörlerine hitap eden ATEL’i de bulunduran GEV Grubu’nu daha önce satın almış bulunan Riverside’ın LF’i de devralması ile mümkün olmuştur.

Bu yeni ortaklık çerçevesinde, LF ve GEV, bağımsız kalmak, kendi markalarını ve kendi satış organizasyonlarını korumakla birlikte, ürün yelpazelerini genişletmek, yedek parçaların bulunurluğunu daha ileri bir seviyeye taşımak ve gerek yedek parça distribütörlerine, gerekse onarım yapan teknisyenlere verilen hizmet seviyesini yükseltmek adına ortak hareket edeceklerdir.

GEV CEO’su Alexander Wiegand ve LF CEO’su Vittorio Ricci “müşterilerimiz her iki firma ile de çalışmaya devam edebilirler: müşteri ve tedarikçilerin tercih ettikleri iş ortağı ile çalışmalarına devam edebilmelerini sağlamak adına kontakt kişiler ve ofisler aynen korunacaktır” açıklamasını yapmışlardır.
Bu birleşme sayesinde genişleyen coğrafi etki alanı ve güçlenen satış ağına ek olarak, çalışanlarının deneyimi ve motivasyonu sayesinde her iki firma da profesyonel mutfak gereçleri sektörünün bir numaralı yedek parça tedarik çözüm ortağı haline gelmeyi hedeflemektedir.


LF hakkında bilgilendirme:
Yedek parça pazarındaki 35 yıllık deneyimi ile LF, profesyonel mutfak ekipmanları (HoReCa) ve beyaz eşya sektörünün önde gelen yedek parça ve aksesuar tedarikçilerinden biridir. Stoğundaki 62.000’i aşkın ürün, %97’ler seviyesindeki malzeme bulunurluğu ve saat 14.00’ten önce açılan siparişler için geçerli 24 saatte tedarik hizmeti Dünya’nın 96 ülkesinde faaliyet gösteren satış sonrası onarım merkezlerine yüksek kaliteli bir hizmet sunulmasını güvence altına almaktadır. LF’in satışa sunduğu ürün kalemi sayısı 4 milyonu bulmaktadır. Bu ürünlere masaüstü bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet kullanarak Webshop üzerinden erişilebilmektedir. Firmanın Cesena’da bulunan lojistik merkezi 16.000 m2 toplam alanda 8 otomatik istifleme robotu ile donatılmış olup, bu altyapıya entegre edilmiş özel bir yazılım ürünlerin depoda bulundukları lokasyonlardan otomatik olarak teslim alınmasının yanısıra stok durumu bilgisinin gerçek zamanlı olarak Webshop üzerine yansımasını da sağlamaktadır.


GEV hakkında bilgilendirme:
GEV, profesyonel mutfak sektörünün yedek parça dağıtımı konusunda ihtisaslaşmış Avrupa’lı toptancısıdır. Ürün yelpazesini sürekli genişletmesi ve şubelerinde sürekli organizasyon güncellemeleri yapması sayesinde, bu grup, gazlı ve elektrikli pişirici cihaz, soğutucu, yıkama makinesi ve kahve makinesi sanayiinin yanısıra konularında uzmanlaşmış yedek parça satıcılarının önde gelen malzeme tedarikçileri arasında yerini almıştır. Stoğunda mevcut ve 570 farklı markaya uyumlu 85.000’i aşkın ürünü ile GEV mümkün olabilecek en kısa tedarik sürelerini garantilemekteidr. GEV’in ileri seviyede fonksiyonel Webshop’u ve akıllı telefon uygulaması  2 milyon ürün kalemini içeren veritabanına sahip güçlü bir arama motorunu müşterilerinin hizmetine sunmaktadır. GEV müşterileri dijital ve matbu kataloglar üzerinde ürünleri detaylı olarak inceleyebilmektedir. Münih yakınlarında bulunan Bergkirchen’de yer alan ana merkezin ve sekiz farklı ülkedeki şubelerin 340 çalışanı profesyonel mutfak sektöründeki müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için elbirliği ile çalışmaktadır.
www.gev-online.com     


Riverside hakkında bilgilendirme:
Riverside Company, büyümekte olan ve azami 400 milyon dolar değer biçilmiş firmalara çoğunluk ya da azınlık hissedarı olmak sureti ile yatırım yapmaya odaklanmış global bir özel sermaye kuruluşudur. Kurulduğu 1988’den bu yana Riverside 520’yi aşkın operasyona yatırım yapmıştır. Firmanın uluslararası portföyü 80’den fazla şirketi kapsamaktadır.
www.riversidecompany.com

Happy Easter from REPA!
Our offices and warehouse will be closed during the Easter weekend and on Monday, April 1. We will be back open for you as usual on Tuesday, April 2.